Terug naar Drukwerk

Boekomslag

Grafische vormgeving van een boekomslag

Categorie:

Beschrijving

Op zoek naar de grafische vormgeving van een boekomslag? Een boekomslag of boekenkaft is het kartonnen of papieren omhulsel van een boek. Bij boeken bestaat de omslag uit drie delen waaronder het voorplat, de rug en het achterplat. In het midden zit het boekblok bestaande uit de samengebonden of gelijmde bladzijden. De titel van het boek staat op het voorplat een meestal ook op de rug, zodat de titel leesbaar is als het boek in een boekenkast staat.

Vormgeving boekomslag

Een professionele grafische vormgeving van een boekomslag bestaande uit een voorplat, rug en achterplat. Aan de hand van een duidelijk stappenplan krijgt u volledig inzicht in de werkzaamheden en voortgang van de opdracht.

1. Briefing en analyse

Het is belangrijk om een duidelijk beeld te krijgen wat uw eisen en wensen zijn aan het eindproduct. Daarom ontvang ik graag een uitgebreide omschrijving van de opdracht(en).

2. Aanleveren van materiaal

Voor sommige opdrachten heb ik materiaal van u nodig om te verwerken in het concept. Hierbij moet u denken aan tekst, beeldmateriaal en aanleverspecificaties van de drukkerij.

3. Concept

Het concept is het eerste ontwerp wat u kunt zien als een schets. Op basis van dit concept kunt u op- en aanmerkingen geven die ik kan toepassen in het definitieve ontwerp.

4. Ontwerp

Wanneer de laatste aandachtspunten in het concept zijn verwerkt ontvangt u van mij het definitieve ontwerp via de mail en kan ik eventueel de productie van het eindproduct voor u realiseren.

5. Eindproduct

In specifieke gevallen moet het ontwerp van drukwerk aangeleverd worden bij een drukkerij. Ik kan ook dit proces voor u uit handen nemen en regelen dat het fysieke eindproduct netjes bij u wordt afgeleverd.

Offerte aanvraag

U kunt gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen via het contactformulier. Op basis van de briefing ontvangt u een planning en offerte van de opdracht(en) via de mail. U kunt de opdracht(en) bevestigen door de offerte te ondertekenen.