Terug naar Huisstijl

Naamcreatie

Bedenken van een originele naam

Categorie:

Beschrijving

Op zoek naar originele en pakkende handelsnaam? De naamcreatie voor uw merk, bedrijf of organisatie kan lastiger zijn dan het lijkt. Veel ondernemers kiezen ervoor om simpelweg hun persoonlijke naam te gebruiken, maar in sommige gevallen is het verstandig om te kiezen voor een originele, creatieve, herkenbare en universele handelsnaam.

Naamcreatie

Op basis van de aangeleverde informatie als de diensten, missie en doelgroep van uw onderneming ga ik brainstormen om een aantal originele namen met achterliggende betekenis te verzinnen die we vervolgens samen kunnen bespreken om tot een geschikte merknaam, bedrijfsnaam om handelsnaam te komen.

1. Briefing en analyse

Het is belangrijk om een duidelijk beeld te krijgen wat het doel is van uw bestaande of startende onderneming. Daarom ontvang ik graag een uitgebreide omschrijving van de opdracht(en).

2. Concept

Het concept bestaat uit verschillende namen met de achterliggende gedachten. Op basis van dit concept kunt u op- en aanmerkingen geven om zo tot een definitieve naam te komen.

3. Afronding

Wanneer de definitieve naam is gekozen moet u deze zo spoedig mogelijk inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Op deze manier kan de naam niet meer gebruikt worden door een andere onderneming in Nederland. Eventueel kan ik u helpen met de inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

4. Merkregistratie

Verdere registratie van een handelsnaam is niet noodzakelijk, maar als u goede juridische bescherming wenst voor de naam van uw merk of product, dan zult u deze naam moeten registreren als merk. Eventueel kan ik u bijstaan in de registratie van uw naam om gebruik te maken van het merkenrecht.

Offerte aanvraag

U kunt gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen via het contactformulier. Op basis van de briefing ontvangt u een planning en offerte van de opdracht(en) via de mail. U kunt de opdracht(en) bevestigen door de offerte te ondertekenen.