Wie is Wizarts?

Wie, wat en waarom Wizarts? Mijn naam is Bas en ik ben een creatief ontwerper, grafisch vormgever en webdesigner in de provincie Noord-Holland, regio West-Friesland. Het is dan ook vanzelfsprekend dat een groot deel van mijn opdrachtgevers zijn gevestigd in de kop van Noord-Holland, en dan met name in de buurt van gemeente Hoorn, Drechterland, Medemblik, Stede Broec en Enkhuizen.

Wat is Wizarts?

De naam Wizarts is ontstaan in de stageperiode van mijn opleiding Media en Reclame Vormgeving. De directeur van het bedrijf waar ik stage mocht lopen keek zijn ogen uit hoe ik keer op keer zijn foto’s en afbeeldingen omtoverde naar de beelden die hij in gedachten had. Hij noemde mij dan ook een ‘creatieve tovenaar’.

Op het moment dat ik een naam zocht voor mijn eigen onderneming dacht ik terug aan deze bijnaam. Ik begon te brainstormen en kwam uiteindelijk op de naam ‘Wizard’, de Engelse vertaling van tovenaar. Maar ‘Wizard’ vond ik niet origineel genoeg, dus begon ik het woord te ontleden. Ik kwam erachter dat ‘wiz’ staat voor een ‘begaafd persoon’ en ‘arts’ is de Engelse vertaling voor ‘kunsten’. Samengevoegd is het een ‘begaafd persoon in kunsten’ en met een knipoog naar mijn grafische toverkunsten is zo de naam Wizarts ontstaan.

Waarom Wizarts?

Wizarts heeft inmiddels meer dan 10 jaar ervaring met grafisch ontwerp, grafische vormgeving en webdesign. Grotendeels van de opdrachten bestaan uit het ontwerpen van logo’s, het vormgeven van reclame en het ontwikkelen van websites. Daarnaast ben ik voornamelijk bezig met de vormgeving van drukwerk, het creëren van illustraties of animaties en het bewerken van foto’s en video’s.

Als grafisch ontwerper en vormgever werk ik met de programma’s van Adobe. Zo gebruik ik Photoshop voor fotobewerking, Illustrator en InDesign voor illustraties en drukwerk, en After Effects voor animaties. Als webdesigner maak ik voornamelijk gebruik van WordPress als contentmanagementsysteem voor websites en voor het opzetten van een webshop kan er gewerkt worden met een e-commerce platform naar keuze.

Heeft u interesse in mijn diensten of een eventuele samenwerking? Dan kunt u contact opnemen via het online contactformulier.